ÇAMLICA KOLEJİ

Uygulamalı Birimler

Görsel Sanatlar

Nasıl göreceğini öğren.Herşey her şeyle bağlantılıdır.Farket
                                                                                           Leonardo Da Vinci
 
    Öğrencilerimizin görsel sanatlar eğitimi ile,gerekli teknik bilgi beceri kazanması ve edindikleri donanımlarla  düşüncelerini ifade edebilmeleri hayal güçlerini ve yaratıcı zekalarını kullanabilmeleri hedef alınır.Gerekli  görsel okuma,kendini ifade edebilme,algı ve estetik kapasitenin ilerlemesi amaçlanır.Öğrenciler, malzemeyi ve  teknik bilgiyi birleştirip sanatı etkin kullanmayı ayrıca teknolojinin sunduğu imkanlardan faydalanarak görsel projeleri hayal gücünü kullanarak gerçekleştirmeyi öğrenir.

 

 Öğrencilerimiz, kültürel etkinlikler, sosyal sorumluluk, çevre bilinci ve dönüşümle ilgili sanat projeleri kapsamında ,sanatı hayata geçirirken,hayal ettiklerini de yaşama geçirebilme becerisi kazanırlar. Ayrıca  öğrencilerimize evrensel sanatın özellikleri, kendi kültür sanat çalışmalarımız arasındaki etkileşim ve farklılıklar tanıtılarak uygulamalar yapılır.Türk ve dünya sanatı ile ilgili sanatsal bilgi verilir. Hayal gücü ve yaratıcılığı destekleyen çalışmalar hedeflenir.Kültürlerin çeşitliliği ve etkileşimlerini fark eder ,sanatsal evrensel ve özgün bir perspektiften bakmayı öğrenir.

 

 

Beden Eğitimi ve Spor

Öğrencilerimizin fiziksel etkinlikler, yani hareketler yolu ile gelişim ve eğilimlerini sağlayarak her öğrencinin hareket kapasitesinin en üst düzeye ulaşmasına yardımcı olmaktır. Eğitimde amaçların gerçekleştirilmesinde öğrencilerin zihinsel ve duygusal eğitimleri içinde şartların düzenlenmesine bağlıdır. Bu nedenle beden eğitimi ve spor, genel eğitimin ayrılamaz bir parçasıdır.
Günümüzde beden eğitimi ve spor yetişmekte olan yeni nesillerin temel kaynağı olan insana, fikren ve bedenen sağlık kazandıran bir etkinlik planı olarak kabul edilmektedir. Dersimize ait belirlemiş olduğumuz plan ve hedefler doğrultusunda öğrencilerimizin hangi spor branşına daha yatkın olduğu tespit edilir, uygulamakta olduğu branş varsa daha ileri bir seviyeye çıkarmak hedeflerimiz adasında yer almaktadır. Kulüp ve etkinlikler ile ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmak ve başarılı olmak yine hedeflerimiz arasında yer alır.
Beden Eğitimi ve Spor dersinin öğrencilerimize olan katkıları ise şu şekildedir;
 
1. Sağlığa Destek: Beden Eğitimi, etkinliklere katılımı ile çocuğun bedensel formunu ve iskelet sistemini geliştirir.
2. Aktif Yaşam Tarzı: Çocuk beden eğitimi etkinliklerine katılarak mutlu bir çocuk olabilir. Aynı zamanda bireysel sorumluluğu gelişir.
3. Pozitif Etkileşim: Beden eğitimi, ortak ve kurallara uygun oyun becerilerini destekleyen doğal bir öğrenme ortamı sağlar, hareket eğitimi etkinlikleri ile çocukların birbirleriyle iletişim kurma becerisi gelişir.
4. Kendine Güven ve Kendini Gerçekleştirme: Beden eğitimi etkinlikleri çocuklara kendine değer verme duygusunu aşılar.
5. Akademik Başarı: Beden eğitimi “aktif beden, aktif beyin” ilkesini benimser.

 

 

Müzik

Ortaokul öğrencilerimiz müzik dersi ve kulüp dersinde birlikte müzik yaparak belirli gün ve haftalarda etkinliklere katılmaları için teşvik edilir. Türk müziğinin makamsal yapısı ile geçmişten günümüze müzik tarihini, bestecileri, dünya müziklerini ve çalgıları gözlemleyerek      Bireyin müziksel algısının ve bilgisinin oluşması amaçlanmaktadır .
Müzik derslerimizin ve etkinliklerimizin kazanımları aşağıda belirtilmiştir.
 
  • Müzik yoluyla estetik yönünü geliştirmek,
  • Duygu, düşünce ve deneyimlerini müzik yoluyla ifade etmeleri ne imkân sağlamak,
  • Yaratıcılık ve yeteneğini müzik üretme yoluyla geliştirmek,
  • Yerel, bölgesel, ulusal, uluslararası müzik kültürlerini tanımak,
  • Kişilik ve özgüven gelişimlerine katkı sağlamak,
  • Müzik aracılığıyla zihinsel becerilerinin gelişimini sağlamak,
  • Müzik yoluyla bireysel ve toplumsal ilişkilerini geliştirmek,
  • Bireysel ve toplu olarak, nitelikli değişik türlerde şarkı dinleme, söyleme ve çalma etkinliklerine katılımlarını sağlamak,
  • Müziksel algı ve bilgilerini geliştirmek,
  • Türkçe’ yi doğru ve etkili kullanmalarını sağlamak,
  • İstiklâl Marşı başta olmak üzere millî marşlarımızı özüne uygun olarak seslendirmelerini sağlamak,
  • Müzik yoluyla sevgi, paylaşım ve sorumluluk duygularını geliştirmek,
  • Millî birliğimizi, bütünlüğümüzü pekiştiren ve dünya ile bütünleşme mizi kolaylaştıran müzik kültürü ve birikimine sahip olmalarını sağlamak